Creare site web: ce optiuni exista?

07/12/2021
Ioan

Cand vine vorba despre procesul de creare site web exista mai multe variante pe care le poti aborda. De la optiuni gratuite, la scenarii in care investesti zeci de mii de euro in platforme dezvoltate special pentru tine si pentru nevoile tale.

In acest articol am decis sa adresam doua dintre cele mai comune scenarii. Sa le luam pe rand.

Creare site web Gratuit

La o simpla cautare pe Google vei vedea ca exista sute, mii de platforme care iti ofera posibiltiatea de a-ti crea un site gratuit. Acum, dupa cum probabil ca stii deja, atunci cand ceva este prea bun ca sa fie adevarat, probabil ca nu este adevarat. Ar trebui sa te intrebi care este modelul de business al unei astfel de platforme. Cum reusesc sa plateasca serverele, angajati si promovarea, daca serviciul pe care il ofera este gratuit? Gandeste-te la tine si la afacerea pe care o ai. Are sens sa oferi produse si servicii gratuit?

In majoritatea situatilor in care nu platesti nimic pentru un bun, tu esti moneda. Astfel, ai acces gratuit la social media, Google si TVR1. Pentru ca ei castiga bani ori de cate ori tu te uiti la reclamele pe care le afiseaza.

Astfel, cand vine vorba despre servicii de creare site web, exista o modalitate principala prin care firmele care ofera servicii gratuite pot prospera. Este un serviciu freemium. Ce inseamna asta mai exact? Inseamna ca iti vor oferi functionalitati de baza. Cat sa iti satisfaca cateva dintre nevoi. De cele mai multe ori lipsurile nu vor deveni evidente decat dupa ce ai muncit cateva zile sa iti adaugi continutul si sa organizezi totul asa cum crezi de cuviinta. Apoi, cand esti gata sa lansezi siteul, vei observa ca ai nevoie de 2-3 functionalitati dintr-un pachet superior. Cu plata. Din pacate ai investit deja timp in aceasta platforma. Asa ca cei 10 euro pe luna pentru a face upgrade la un plan platit vor fi cumva justificati.

Sa luam un exemplu concret:

creare site web

Observa cum abia in planul PRO ai acces la eliminarea reclamelor de pe site-ul tau. Practic pana nu faci upgrade, ei vor castiga indirect de pe urma ta, afisand reclamele lor catre clientii tai.

Mai mult decat atat, nu ai control asupra mediului in care este gazduit site-ul. Nu stii cu cate alte zeci de site-uri imparti spatiul de gazduire. Ce se intampla in cazul in care esti atacat? Ce se intampla cu informatiile celor care iti viziteaza site-ul?

Daca acest aspect nu te deranjeaza, recomandarea noastra este sa folosesti serviciul de creare site web grauit pus la dispozitie de Google. Acestia au deja acces la datele tale si la cele ale clientilor tai. In plus, Google este companie cu renume international.

Poti folosi acest serviciu accesand contul tau de Google My Business sau direct prin acest link.

In meniul din partea stanga alegi 'Website' si incepi personalizarea acestuia:

creare site web

 

Alege solutii profesionale

Sa presupunem ca nu doresti un website gratuit. Sa presupunem ca doresti sa iti impresionezi clientii, sa iti pastrezi datele in siguranta si sa implementezi fluxuri personalizate care sa iti permita sa automatizezi procese de business.

Investitia pe care urmeaza sa o faci trebuie tratata orice alt aspect al afacerii sale.

Iti doresti ca clientii tai sa se intoarca si sa continue sa lucreze cu tine? Atunci le vei oferi servicii si produse de calitate.
Iti doresti sa arati serioriztate in relatia cu clientii? Atunci vei folosi o adresa de email de business de tipul [email protected]nu Yahoo sau Gmail.
Iti doresti sa atragi clienti noi si sa ai o prezenta online puternica? Atunci vei investi in crearea unui site web profesional.

Am discutat intr-un alt articol despre 3 dintre cele mai importante motive pentru a alege servicii profesionale in procesul de realizare site web.

Alege sa lucrezi cu o firma care are experienta in acest domeniu, o firma care are cunostintele sa iti satisfaca nevoile, dar in acelasi timp care sa vina cu propuneri proactive pentru a te diferentia.

Exista undeva la 1.7 miliarde de website-uri pe internet cu aproximativ 500 de mii de site-uri noi in fiecare zi. Alege ca afacerea ta sa fie reprezentata intr-un mod in care sa reprezinte corect munca si efortul pe care tu le investesi zilnic. Alege sa iti respecti clientii.

In cazul in care te-ai decis sa lucrezi cu o firma, am scris un alt articol despre cum sa alegi o firma de web design. Cu siguranta te va ajuta.

Daca te-am facut curios, vrei sa aflii mai multe informatii despre noi sau vrei sa discutam acceseaza pagina noastra principala.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.