Creare site web: ce optiuni exista? 

Când vine vorba despre procesul de creare site web exista mai multe variante pe care le poți aborda. De la opțiuni gratuite, la scenarii in care investești zeci de mii de euro in platforme dezvoltate special pentru tine si pentru nevoile tale. 

In acest articol am decis sa adresam doua dintre cele mai comune scenarii.

Sa le luam pe rand. 

Creare site web Gratuit 

La o simplă căutare pe Google vei vedea ca exista sute, mii de platforme care iți oferă posibilitatea de a-ți crea un site gratuit. Acum, după cum probabil ca știi deja, atunci când ceva este prea bun ca sa fie adevărat, probabil ca așa este.

Ar trebui sa te întrebi care este modelul de business al unei astfel de platforme. Cum reușesc să plătească serverele, angajații si promovarea daca serviciul pe care îl oferă este gratuit? Gândește-te la tine si la afacerea pe care o ai. Are sens sa oferi produse si servicii gratuite? 

In majoritatea situaților in care nu plătești nimic pentru un serviciu, tu ești moneda. Astfel, ai acces gratuit la social media, Google si TVR1. Aceștia câștigă bani ori de cate ori tu te uiți la reclamele pe care le afișează. 

Specific, când vine vorba despre servicii de creare site web, exista o modalitate principala prin care firmele care oferă servicii gratuite pot face profit. Asta pe lângă reclame. Este un serviciu freemium. Ce înseamna asta mai exact? Înseamna ca iți vor oferi funcționalități de baza. Cat sa iți satisfacă o parte dintre nevoi. Mai ales ca atunci când iți creezi contul nu știi ce ai nevoie si ce nu.

De cele mai multe ori lipsurile nu vor deveni evidente decât după ce ai muncit câteva zile pentru a-ți adaugi conținutul. Apoi, când ești gata sa lansezi siteul, vei observa ca ai nevoie de 2-3 funcționalități dintr-un pachet superior. Cu plata. Din păcate ai investit deja timp in aceasta platforma. Așa ca cei 10 euro pe luna pentru a face upgrade la un plan plătit vor fi acum justificați. 

Sa luam un exemplu concret: 

creare site web: comparație planuri free, connect si pro

Observa cum abia in planul PRO ai acces la eliminarea reclamelor de pe site-ul tău. Practic pana nu faci upgrade, ei vor câștigă indirect de pe urma ta, afișând reclamele lor către clienții tai. 

Mai mult decât atât, nu ai control asupra mediului in care este găzduit site-ul. Nu știi cu cate alte zeci de site-uri împarți spațiul de găzduire. Ce se întâmpla in cazul in care ești atacat? Ce se întâmplă cu informațiile celor care iți vizitează site-ul? 

Daca acest aspect nu te deranjează, recomandarea noastră este sa folosești serviciul de creare site web gratuit pus la dispoziție de Wix.

Daca nu alegi o soluție ‘la cheie’ așa cum este Wix. Ai la dispoziție milioane de tutoriale cu informații pornind de la personalizarea site-urilor construite peste CMS-uri (WordPress), pana la scriere de cod.

Din păcate, daca ai timp sa faci toate aceste lucruri, înseamnă ca fie ți-ai automatizat 100% afacerea, fie nu ai atât de multa activitate 😔.

Poți investi acest timp, mult mai eficient, in creșterea afacerii.

Alege soluții profesionale 

Sa presupunem ca nu dorești un website gratuit. Sa presupunem ca dorești sa iți impresionezi clienții, sa iți păstrezi datele in siguranța si sa implementezi fluxuri personalizate care sa iți permită sa automatizezi procese de business. 

Magazin online: mailuri automate atunci cand un client a adaugat produse in cos, dar nu a plasat inca comanda. Fie sub forma de reminder, fie sub forma de discount, acestea pot fi un instrument puternic pentru a mari conversia.

Site de prezentare: atutomaizeaza formularele de contract astfel incat sa aduca datele introduse in site direct in CRM-ul tau. Astfel este mult mai usor sa incepi procesul de vanzare si urmarire de la primul contact.

Investiția pe care urmează sa o faci trebuie tratata orice alt aspect al afacerii sale. Exact, nu este un cost, este o investiție.

Iți dorești sa arați seriozitate in relația cu clienții? Atunci vei folosi o adresă de email de business de tipul [email protected], nu Yahoo sau Gmail.

Iți dorești sa atragi clienți noi si sa ai o prezentă online puternica? Atunci vei investi in crearea unui site web profesional. 

Am discutat într-un alt articol despre 3 dintre cele mai importante motive pentru a alege servicii profesionale in procesul de realizare site web. Aruncă o privire.

Alege sa lucrezi cu o firma care are experienta in acest domeniu, dar care vorbește pe limba ta.

Exista undeva la 1.7 miliarde de website-uri pe internet cu aproximativ 500 de mii de site-uri noi in fiecare zi. Alege ca afacerea ta sa fie prezenta pe internet într-un mod in care sa reprezinte corect munca si efortul pe care tu le investești zilnic. Alege sa iți respecți clienții. 

Daca te-am făcut curios, vrei sa afili mai multe informații despre noi sau vrei sa discutam accesează pagina noastră principala. 

 

Abonarea ta nu a putut fi salvată. Te rugăm să încerci din nou.
Mulțumim, te-ai înregistrat cu succes!

Adresa ta de e-mail este folosită doar pentru a-ți trimite newsletter-ul nostru și informații despre activitățile stringtech.ro. 

Folosim Brevo ca platformă de marketing. Prin trimiterea acestui formular esti de acord ca datele personale pe care le-ai furnizat să fie transferate către Brevo pentru prelucrare în conformitate cu Brevo's Privacy Policy.

  lasa un comentariu

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  incepe acum

  primul pas catre o super colaborare. cafeaua o dam noi

  Abonează-te la newsletter!
  [hubspot type="form" portal="26932850" id="f925e492-1ed6-49b8-a1bc-62544210e93a"]