Astăzi o sa discutam despre un subiect foarte delicat, cel puțin pe piața din România, preturi creare site web. Din cate am observat, in general, la prestatorii de servicii din Romania, aceștia ocolesc subiectul atunci când trebuie sa vorbească public despre preturi. De ce? Pentru ca in discuțiile ulterioare să poată arunca cuvinte precum SEO, UI, UX, etc pentru a te convinge sa plătești cel mai mare preț. Acești termeni, foarte importați altfel, nu ar trebui sa însemne nimic pentru tine. Atunci când iți programezi o vacanta, nu trebuie sa înțelegi cum funcționează avionul ca sa poți ajunge la destinație.
Pe de alta parte, daca ne uitam la statisticile de termeni căutați pe Google, printre cei mai utilizați sunt: site ieftin sau site gratuit. Aici exista o serie de compromisuri pe care va trebui sa le faci. Cea mai importanta idee fiind ca daca un serviciu/produs este gratuit, tu ești moneda de schimb. Datele tale pot fi folosite oricum, oriunde si de cele mai multe ori nu ești proprietarul conținutului. Am scris pe larg despre ce opțiuni exista atunci când iți creezi un site web in acest articol.
Crearea unui site web poate fi o provocare, mai ales atunci când se lucrează cu un buget limitat. Cu toate acestea, există strategii eficiente pe care le poți folosi pentru a crea un site web la preturi accesibile, fără a compromite calitatea sau funcționalitatea acestuia. În acest articol, vom explora câteva strategii pe care le poți adopta pentru a-ți dezvolta un site web la un cost accesibil.
Una dintre cele mai eficiente strategii este utilizarea unui CMS (sistem de gestiune a conținutului) precum WordPress, care oferă numeroase teme și plugin-uri gratuite. Aceasta poate reduce semnificativ costurile de dezvoltare a site-ului și îți oferă flexibilitate în personalizarea acestuia.
Cu ajutorul unor instrumente gratuite de optimizare pentru motoarele de căutare (SEO), poți îmbunătăți vizibilitatea și poziția site-ului tău. Reține că un site web responsive și cu un design atractiv poate atrage mai mulți vizitatori și poate crește interacțiunea cu aceștia.
Mai mult, chiar daca pare greu de crezut, viteza unui site este printre cei mai importanți factori atunci când vine vorba de poziția acestuia pe Google.
Fiecare afacere își apară cu sfințenie principiile. Companiile care creează site-uri folosind WordPress vor spune ca este de departe cea mai eficienta modalitate de a crea un site. De partea cealaltă cei ce construiesc site-uri custom, de la 0, folosind cod, vor spune ca soluția lor este cea mai eficienta.
Adevărul este ca pentru majoritatea site-urilor nu este nevoie de ceva construit de la 0 pentru ca va implica costuri foarte mari, dar si un abonament lunar de suport. De ce? Pentru ca orice modificare vei dori sa faci pe viitor va trebui realizata de cele mai multe ori de cei care ti-au creat site-ul.
La extrema cealaltă sunt cei ce folosesc WordPress, dar care doar cumpăra o tema de 60 de euro pe care ti-o împachetează ca un produs premium. Ar trebui sa știi mereu care este metoda după care lucrează firma de web design cu care ai ales sa colaborezi.
Crearea unui website la un preț accesibil vine cu o serie de beneficii importante. Iată câteva dintre acestea:
Industria dezvoltării website-urilor evoluează într-un ritm rapid, iar aceasta se aplică și în cazul website-urilor la un preț accesibil. Iată câteva dintre tendințele actuale în crearea website-urilor la un preț accesibil:
Acestea sunt doar câteva dintre tendințele actuale în crearea website-urilor la un preț accesibil. Este important să fii la curent cu aceste tendințe pentru a crea un website modern și atractiv.
Bun, dar care este prețul corect pe care ar trebui sa îl plătești pentru un site web? Chiar daca este o întrebare complexa care tine de foarte multe variabile ca: design, nr de pagini si funcționalități. O sa încercăm sa iți răspundem cat se poate de clar. Mai jos câteva exemple de preturi creare site web:
Site cu design simplu – 3-5 pagini ~ 700 euro.
Site cu design complex – 3-5 pagini ~ 1000 euro.
Magazin online simplu ~ 1000 euro.
Magazin online complex cu integrări si automatizări ~ 1500 euro.
Platforma de cursuri video, imobiliare, etc < 1500 euro.
Ei bine, răspunsul este in întrebare! Este vorba de o investiție. Nu mai este suficient sa ai un site web si atât. Trebuie sa ai un site care sa fie optimizat pentru a-ti genera leaduri si vânzări.
Administrarea site-ului trebuie privita ca o multitudine de acțiuni care sa te ajute sa generezi profit si sa poți cuantifica matematic investiția pe care ai făcut-o intr-un return măsurabil.
Daca ai deja un site, nu ar trebui sa te uiți direct la refacerea acestuia. Primul pas ar trebui sa fie optimizarea acestuia din perspectiva design, dar si SEO. Am scris un ghid gratuit de optimizare SEO pe care îl poți accesa chiar acum.